Lasten- ja nuortenteatteripalkinto Tänään koulun jälkeen -esitykselle

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esitys Tänään koulun jälkeen on valittu Vuoden lasten- ja nuortenteatteriteko -palkinnon 2019 saajaksi.
Kahden vuoden välein jaettavan palkinnon jakoivat yhteistyössä Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej. Toisena finalistina oli Q-teatterin Nuorten teatteri. Voittajan valitsi elokuvaohjaaja Saara Cantell.

Cantell perusteli palkintoa seuraavasti:

”Valintani vuoden 2019 lasten- ja nuortenteatteritekopalkinnon saajalle osui ryhmälle, jonka esitys sai taltiointinakin koettuna kyyneleet silmiin ja ihokarvat pystyyn - mutta ennen kaikkea toivon heräämään katsojan sydämessä. Haluan palkita tekijät paitsi rohkeudesta ja sinnikkyydestä, myös taiteenlajin taidokkaasta hallinnasta. Näennäisen yksinkertaisilla keinoilla leikkivä esitys osuu maaliinsa viiltävän tarkasti. Vuosien mittainen kiertäminen, yhä uusien katsojien tavoittaminen, maailmankuvan ja totuttujen tapojen muuttaminen - niin esityksellä itsellään kuin sitä seuraavissa keskusteluissa - on työtä, jossa taiteen mahdollisuus muuttaa maailmaa konkretisoituu kirkkaasti.”

Janne Kinnusen ja Eino Saaren kirjoittamassa ja Saaren ohjaamassa, koulukiusaamista käsittelevässä kiertue-esityksessä näyttelevät Kinnunen ja Matias Nieminen. Teoksen puvustuksesta vastaa Pirkko Paananen ja tarpeistosta Soile Savela. Esitys sai ensi-iltansa Hauholan koululla 13.11.2014. Teoksen on tähän mennessä nähnyt yli 32 000 katsojaa 328 esityksessä, yli 130 eri koulussa.

13/03/2019 - 04:17
Tags: 
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader