Ärjästä Cajanukseen

Ärjän tulilla keskusteltiin ekologisista teemoista. Palovaroituksen myötä nuotiona oli kuvataiteilija Riikka Keräsen taideteos.

Ärjästä Cajanukseen - Oulujärven kulttuurimatkailun kehittäminen- hankkeessa Vaara toteuttaa Oulujärven matkailualueella kaksi uutta kulttuuritapahtumaa:

Ärjän taidefestivaali -ekologisia teemoja ja esittävää taidetta Ärjänsaaressa oulujärvellä

Ensimmäinen Ärjän taidefestivaali järjestettiin kesällä 2018. Ekologisiin teemoihin pureutunut taidefestivaali kokosi taiteilijoita, tutkijoita ja aiheesta muuten kiinnostuneita viikon mittaiseen residenssiin, sekä kaksipäiväiseen yleisötapahtumaan. Ohjelmaan kuului kuvataidetta, teatteria, musiikkia, kollektiivista itkua ja Ärjän tulilla käytyjä keskustelutilaisuuksia.

Hienosti mennyt tapahtuma saa jatkoa elokuussa 2019. Tapahtuman ilmoittelua voit seurata täältä.

Hollantilainen Cajanus - Jättiläisooppera heinäkuussa 2019 Paltaniemen Eino Leino -talolla.

Daniel Cajanus oli Amsterdamin Haarlemissa merkkihenkilö, mutta sittemmin hänen tarinansa oli painunut osittaiseen unholaan. Keväällä 2017 historia heräsi henkiin, kun Zangstudio Haarlem toteutti kantaesityksenä Cajanus een gigantische operan.

Paltaniemellä nähtävä ooppera on hollantilais-suomalainen yhteistuotanto. Alkuperäisen libreton ja musiikin lisäksi taiteellinen johto eli ohjaaja, kapellimestari ja äänisuunnittelija tulevat Hollannista Zangstudio Haarlemin kautta. Samoin pääroolit ja nelihenkinen orkesteri koostuvat hollantilaisista ammattilaisista.

Suomalais-hollantilainen yhteiskuoro muodostuu 45 hollantilaisesta ja 25 kainuulaisesta kuoroharrastajasta. Lisäksi oopperassa kuullaan kainuulaista lapsikuoroa. Tanssijat tulevat puolestaan Kajaani Dancesta.

Kansainvälinen ooppera tekstitetään sekä suomeksi että englanniksi. Esitykset 24.-28.7. 2019.

Lisää tietoa Cajanus-oopperasta täältä.

20/05/2019 - 07:42