Tarinoita ilman sanoja - aistimatka metsään

Aistimatka metsään.

Soveltavan taiteen moniaistillinen esitys vanhuksille.

Tarinoita ilman sanoja - aistimatka metsään on soveltavan taiteen projekti, jossa taiteilijatyöjapari Lankinen & Saxholm valmistaa moniaistillisen vanhusten palvelutaloja, hoivakoteja sekä senioriasuntoja kiertävän esityksen. Esitys tuo laitosympäristöön luonnonelementtejä koettavaksi ja käsin kosketeltavaksi.

Moniaistillinen esityskokonaisuus pyrkii tarjoamaan koettavaa jokaiselle, myös silloin kun osa aisteista on jo hiipunut tajunnan hämärään. Esitys rakennetaan muodoltaan kaksiosaiseksi: 1) osallistava esityksellinen osuus yhteisissä tiloissa, sekä 2) yksin koettava osuus, joka voidaan tarvittaessa toteuttaa esimerkiksi vuodepotilaiden omissa huoneissa.Aistimatkalle johdatellaan luonnonmateriaalien, mielikuvien, kosketuksen, tuoksujen ja äänien kautta. Tässä ja nyt hetkessä tapahtuva kokemuksellinen taide ja luonnon elementit puhuttelevat ihmismielen tiedostamattomia kerroksia.

Esitykset ovat omaisille avoimia, yhdessä jaettavia.

Esitys on toteutettavissa ikäihmisten luona tilasta ja osallistujan kunnosta riippumatta, ja se kiertää hoitolaitoksia Kainuussa ja Pohjois-Suomessa osana Vaara-kollektiivin kiertueohjelmistoa. Projektin tavoitteena on syventää Vaara-kollektiivin taiteellista työtä luonnon ja kokemuksellisuuden yhdistämisestä soveltavan taiteen projekteihin.

Suomen kulttuurirahasto on tukenut esityksen valmistamista.

Kiertue-esitykset: Kainuussa 2019-2020

Kohderyhmä: vanhusten palvelutalot, hoivakodit sekä senioriasunnot

Työryhmä: Elsa Lankinen, Sara Saxholm

Tiedustelut: Sara Saxholm | 041 459 8940 | vaarakollektiivi@gmail.com

28/05/2019 - 05:32
Tags: