Tarinoita ilman sanoja 9.2. klo 15.00 Kajaanissa

Esityksen pääsee kokemaan nyt ensi kertaa Kajaanin Generaattorilla avoimessa esityksessä. Tarinoita ilman sanoja on valmistettu ikäihmisille, mutta sen lempea metsäkylpy sopii kaikille. Metsäretken muotoon rakentuva sanaton esitys, johdattaa aistimatkalle metsään äänien, liikkeen, luonnonmateriaalien, tuoksujen, kosketuksen ja musiikin kautta. Esityksessä yhdistyvät metsäluonnon hyvinvointivaikutukset, suomalainen myyttinen kansanperinne ja tekijöiden omat luontokokemukset. Esitys tarjoaa impulsseja kaikille aisteille. Taide ja luonnonelementit koskettavat ihmisen tiedostamattomia kerroksia ikään, kieleen, maailmankuvaan, terveydentilaan, kansalaisuuteen tai sukupuoleen katsomatta. Esityksen jälkeen on keskustelu, jossa työryhmä jakaa kokemuksiaan kohtaamisista taiteen äärellä hoitolaitosympäristössä.

Esitys sunnuntaina 9.2.2020 klo 15 Generaattorilla / kauppakatu 36 Kajaaniin
Esityksenkesto: 30 min, jonka jälkeen yleisökeskustelu noin 30 min
Lippu
t: 10 / 15 euroa. Varaukset: vaarakollektiivi(at)gmail.com / paikkoja rajoitetusti

Työryhmä:
Esiintyminen ja esityskonsepti: Elsa Lankinen & Sara Saxholm
Puvustus ja tarpeisto: Soile Savela
Visuaalinen suunnittelu: Työryhmä
Kuvat: Jenni Tuikka/ Ihana photography

Tarinoita ilman sanoja- aistimatka metsään on Vaara-kollektiivin soveltavan taiteen esitys, joka on valmistettu kiertämään ikäihmisten palvelutaloja ja hoivakoteja. Esitys on vieraillut kuluneen syksyn ja talven aikana kaikissa Kajaanin kymmenessä vanhusten palvelutalossa, ja sen on päässyt kokemaan noin 350 ikäihmistä, työntekijää ja omaista. Esityskiertueen on tarjonnut Kajaanin kulttuuripalvelut yhdessä Vaara-kollektiivin ja Suomen kulttuurirahaston tuella.

Tarinoita ilman sanoja on valittu kansainväliseen International Forest Theraphy Days -tapahtuman ohjelmistoon heinäkuussa Parkanoon 2020.

30/01/2020 - 05:41
Tags: