Kiertävä luontokoulu matkalaukku

kehystetty maisema

Kiertävä luontokoulu matkalaukku - ympäristö-, ja taidekasvatus materiaali koulujen ja kasvattajien käyttöön

Kiertävä luontokoulu on matkalaukussa kulkeva materiaalipaketti, joka on valmistettu kouluille ja muille kasvattajille luontoyhteyden, ympäristökysymysten ja ilmastonmuutoksen luovaan ja toiminnalliseen käsittelyyn. Matkalaukusta löytyy muun muassa luuppeja, soittimia, ympäristötunnekortit, 2000-luvun fossiileja, lajintunnistus välineitä, risukeitin, nuotiokattila, retkipatjoja, kirjallisuutta jne. Mukana on myös toiminnallisia tehtäviä ja vinkkejä metriaalin käyttöön.

Materiaalin avulla voi toteuttaa monenlaisia inspiroivia luontoretkiä, lähiluonnon tarkkailua ja oppitunteja eri ikäisille ryhmille. Kiertävä luontokoulu matkalaukku tulee maksutta lainattavaksi tammikuusta 2021 alkaen Kainuun koulujen ja muiden kasvattajien käyttöön.

Kiertävä luontokoulu matkalaukun ilmainen koulutus ja esittely etänä verkossa torstaina 17.12.2020 kello 12.30 ja kello 15.00. Lataa tästä kutsu koulutukseen.

Kiertävä luontokoulu matkalaukun on valmistanut teatterintekijä ja ympäristökasvattaja Elsa Lankinen osana Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piirin ja Vaara-kollektiivin ympäristökasvatushanketta. Projektia rahoittaa Ympäristöministeriö. Kiertävä luontokoulu matkalaukku on saanut inspiraatiota Kainuun lasten- ja nuorten kulttuurikeskuksen vuonna 2019 valmistamista Taikkeri-taidekasvatuslaukuista, joita voi lainata kirjastoista ympäri Kainuuta.

Lisätietoa:

https://www.sll.fi/kainuu/2020/12/02/kiertava-luontokolu-matkalaukku-esittelyssa/

08/12/2020 - 04:20