Tulevaisuussafari vie kajaanilaiset nuoret tulevaisuuden työn äärelle

Tulevaisuussafari-hanke kutsuu 16–29-vuotiaita kajaanilaisnuoria, jotka eivät tällä hetkellä opiskele tai ole työelämässä.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa oman tulevaisuuden hahmottaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Tulevaisuussafarissa nuoret vahvistavat tulevaisuususkoaan ja ymmärrystään työelämän murroksesta työpajoissa, joissa yhdistyy teatteri ja tulevaisuustyöskentely. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa avaa nuorille uusia näkökulmia työelämään.

Tulevaisuussafarilla nuoret pääsevät osallistumaan kolmen kuukauden työpajatyöskentelyyn, jossa he käsittelevät tulevaisuuden teemoja teatteritaiteen keinoin yhdessä Vaara-kollektiivin ammattitaiteilijoiden kanssa.

Kolmen kuukauden aikana nuoret valmistavat esityksen tulevaisuuden työelämästä. Esitys voi olla esimerkiksi pieni näytelmä tai videoteos. Jos nuoret haluavat, esitys on avoin myös yleisölle.

Työpajatyöskentelyyn kuuluu myös nuorten vierailu paikalliseen yritykseen sekä käänteinen mentorointitilaisuus, jossa nuoret pääsevät toimimaan tulevaisuuden työelämän asiantuntijoina yrityksen edustajille. Kajaanissa hankkeen yhteistyöyritykset ovat Valmet Automation Oy ja Osuuskauppa Maakunta.

Nuoren on mahdollista osallistua työpajatoimintaan työkokeiluna, jos se sopii hänen työllistymissuunnitelmaansa.

 

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä Tulevaisuussafarin vetäjiin Sami Sainioon ja Sonja Pakaléniin, yhteystiedot alla!

 

Lyhyesti Kajaanin Tulevaisuussafari-toiminnasta:

• Tulevaisuussafari on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettu 12 viikon mittainen työkokeilu.

• Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa.

• Ryhmässä harjoitellaan tulevaisuuden työelämään tähtääviä taitoja: itsetuntemusta, vuorovaikutustaitoja ja itseilmaisua.

• Ryhmässä tutkitaan tulevaisuuden työelämän mahdollisuuksia ja haasteita sekä jokaisen osallistujan koulutukseen ja työelämään johtavaa polkua.

• Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa

• Ohjaajina toimivat Vaara-kollektiivin Sami Sainio ja Sonja Pakalén. Molemmat ohjaajat ovat esittävän taiteen ammattilaisia.

 

Ajankohta: 15.2.–7.5.2021 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10–14

Paikka: Sammonkatu 7 B, 87100 Kajaani (Vaara-kollektiivi)

 

Lisätietoja ja yhteydenotot: 

Sami Sainio, ohjaaja, Vaara-kollektiivi

044 276 9904 

sainarin_sami@hotmail.com

 

Sonja Pakalén, ohjaaja, Vaara-kollektiivi

050 359 5259

sonja@royalsd.fi 

 

***

 

Tulevaisuussafarin takana Lasten ja nuorten säätiö, Kemin kaupunginteatteri, Kulttuuriosuuskunta Ilme, Vaara-kollektiivin sekä Kajaanin, Kemin ja Oulun kaupungit.

 

Hanketta toteutetaan vuosina 2021–2022 ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Myös osallistuvat kunnat ja taidetoimijat sekä yrityskumppanit Valmet Automation Oy ja Osuuskauppa Maakunta osallistuvat hankkeen rahoitukseen. Hankkeen kansallinen rahoittajaviranomainen on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kajaanin lisäksi toimintaa järjestetään Kemissä ja Oulussa.

28/01/2021 - 03:19