Tenho - hanke

TENHO-ryhmä valmistaa lavasteita Kajaanin Wanhalla Vesilaitoksella "Yli ymmärryksen"-esitykseen.

Lasten ja nuorten säätiön koordinoimassa Tenho-hankkeessa ilman koulutus- tai työpaikkaa olleet nuoret tekivät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa vuosina 2015-2018. Elokuvan, sirkuksen ja teatterin työpajoissa nuoret tutustuivat itseensä, oppivat toimimaan muiden ihmisten kanssa, asettivat itselleen tavoitteita ja sitoutuivat niiden saavuttamiseen. Tenhossa nuoret saivat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa.
Tenho toteutettiin viiden taideorganisaation, Laurea-ammattikorkeakoulun sekä Nuorisotutkimusseuran kanssa yhdessä. Oulun tähtisirkus, Pirkanmaan elokuvakeskus, Sirkus Magenta, Vaara-kollektiivi ja Varkauden teatteri tekivät yhteistyötä Helsingin, Kajaanin, Oulun, Tampereen, Vantaan ja Varkauden kuntien, sekä Kainuun soten ja Kainuun liiton kanssa.
Kolmevuotisen Tenhon rahoitti Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa hallinnoiva viranomainen oli sosiaali- ja terveysministeriö.

Vaaran osalta Tenhoa vetivät Panu Huotari ja Ninnu Karttunen kaudella 2015-2016. Vuodesta 2016 hankkeen loppuun saakka Panun työparina toimi Kimmo Penttilä.

Tenho-hankkeesta tehtiin useita tutkimuksia ja opinnäytetöitä, sekä menetelmäopas vastaavaan toimintaan. Niihin pääsee käsiksi täältä.

21/05/2019 - 04:00
Tags: