Nälkämaan näyttämö

vaaramaisema

Nälkämaan näyttämö -hanke kehittää ja syventää Vaaran aluetoimintaa Kainuussa. Vaara haluaa tarjota taidekokemuksia tasavertaisesti, yli asuinpaikan tai elämäntilanteen rajojen. Nälkämaan Näyttämö 2016-2017 -hankkeen tavoitteena on kohdata uusia yhteisöjä, yhteistyökumppaneita ja yleisöjä.

Hankkeen aikana Vaara on vienyt esityksiä ja työpajoja muun muassa Kainuun syrjäkylille, oppilaitoksiin, erityislasten kouluille, päiväkoteihin ja vanhustenpalvelutaloihin. Yhtenä tavoitteenamme on syventää alueellisen toiminnan tarvelähtöisyyttä ja avata uusia moniammatillisia yhteistöitä. Hanketta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä Kainuun liitto. Hankkeessa tuottajana työskentelee Vaaran Elsa Lankinen.

Syksystä 2016 kevääseen 2017 hankkeen puitteissa on toteutettu yhteensä 43 esitystä, tapahtumaa, koulutusta tai työpajaa eripuolilla Kainuuta. Osallistujia ja kokijoita on ollut yli 1300. Lisäksi Nälkämaan näyttämö tuotti Hossan juhlaviikolle lasten päivän ohjelmaa noin 200:lle Suomussalmelaiselle lapselle, sekä Kansallispuiston avajaisiin Sulava Kekkonen -performanssin. Avajaisissa vieraili noin 4200 kävijää.

Hanke jatkaa vuoden 2017 loppuun. Kiertueohjelmistossa ovat ainakin:

Luontopolulla -lastendraamaseikkailu 5-8-vuotiaille (erityislasten kiertue)

Miehen kosketus -dokumenttiteatteriesitys ja keskustelutilaisuuksia

Lisätietoa hankkeesta:

Elsa Lankinen

0402919754

vaarakollektiivi@gmail.com

 

28/08/2017 - 08:38
Tags: 
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader