Nälkämaan näyttämö

Nälkämaan näyttämö keskittyi Kainuuseen.

Nälkämaan näyttämö -hanke kehitti ja syvensi Vaaran aluetoimintaa Kainuussa. Vaara haluaa tarjota taidekokemuksia tasavertaisesti, yli asuinpaikan tai elämäntilanteen rajojen. Nälkämaan Näyttämö 2016-2017 -hankkeen tavoitteena oli kohdata uusia yhteisöjä, yhteistyökumppaneita ja yleisöjä.

Hankkeen aikana Vaara vei esityksiä ja työpajoja muun muassa Kainuun syrjäkylille, oppilaitoksiin, erityislasten kouluille, päiväkoteihin ja vanhustenpalvelutaloihin. Yhtenä tavoitteenamme on syventää alueellisen toiminnan tarvelähtöisyyttä ja avata uusia moniammatillisia yhteistöitä. Hanketta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä Kainuun liitto. Hankkeessa tuottajana työskenteli Vaaran Elsa Lankinen.

Syksystä 2016 kevääseen 2017 hankkeen puitteissa toteutettiin yhteensä 43 esitystä, tapahtumaa, koulutusta, tai työpajaa eripuolilla Kainuuta. Osallistujia ja kokijoita oli yli 1300. Lisäksi Nälkämaan näyttämö tuotti Hossan juhlaviikolle lasten päivän ohjelmaa noin 200:lle Suomussalmelaiselle lapselle, sekä Kansallispuiston avajaisiin Sulava Kekkonen -performanssin. Avajaisissa vieraili noin 4200 kävijää.

Lisätietoa hankkeesta:

Elsa Lankinen

0402919754

vaarakollektiivi@gmail.com

 

21/05/2019 - 03:36
Tags: