KOTIO

KOTIO - hanke 2017-2019 on alkanut Tampereen ympäristössä. Vaara-kollektiivi on mukana KOTIOSSA taidetoimiinan toteuttajana. Vaaralta hankkeessä työskentelevät Khalid S.M Imran, Miia Säppi, sekä Juho Hannikainen.

Hankkeessa edistetään maahanmuuttajataustaisten nuorten valmiuksia ja oppimista siten, että ymmärrys suomalaisesta kulttuurista, kielestä ja yhteydet kantasuomalaisiin vahvistuvat. Hanke tukee sekä nuorten polkuja työelämään, että
yhteisöllisyyden vahvistumista hankealueilla. Kolmivuotinen toiminta sijoittuu Hämeenlinnaan ja Forssaan, joissa aktiviteetteja toteutetaan opiskelijoille kotouttamista ja työelämään valmistavaa koulutusta järjestävien Faktian ja Tavastian
kanssa. Maahanmuuttajataustaiset nuoret osallistuvat Vaara Kollektiivin ja Kulttuuriosuuskunta Uulun taiteilijoiden järjestämiin työpajoihin. Työpajoja ohjaa sekä kantasuomalainen että maahanmuuttajataustainen taiteilija. Työpajat pohjautuvat luoviin menetelmiin, joissa taiteen käyttö nuorten elämäntaitojen ja valmiuksien vahvistamisessa on keskeistä. Työpajat keskittyvät nuorten kieli- ja kulttuuriosaamisen vahvistamiseen siten, että he oppivat ymmärtämään suomalaista kulttuuria, asenteita ja tapoja, sekä pystyvät omaksumaan uudenlaisia ajatusmalleja ja sopeutumaan paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan, tuntien olevansa sen osa. Taidemuotoina ovat erityisesti musiikki, kuvataide (piirtäminen, maalaus, valokuvaus ja video) ja teatteri.

28/08/2017 - 08:44
Tags: 
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader