NAISKEHO

Naiksehon promokuva, naiset nauraa rannalla

2017-2018

Naiskeho on Emilia Hyvösen ja Sara Saxholmin esitystaiteellinen tutkimusprojekti naiskehosta, vuodesta 2015 alkaen. Tutkimusprojektin ensimmäinen osa oli ”Naiskeho -esitystaiteellinen laboratorio” -esitys tutki ja käsitteli mm. naisen anatomiaa, kehon omistajuutta, katseelle altistumista sekä tunteiden kehollistamista. Se valmistettiin Kajaanissa, yhteistyössä tankotanssija Helen Ronkaisen kanssa, ja siitä järjestettiin kaksi avointa esitystä kesällä 2015.

Naiskeho -esityksen Itsenäinen jatko-osa ”Naiskeho II -työpajoja naisille” järjestettiin tammikuussa 2018 Generaattorilla. Naiskeho II sisälsi kolme työpajaa ala-otsakkeilla ”Omakuva”, ”Zine-lehti” ja ”Rituaali”. Työpajoissa työskenneltiin naiskeho aiheen parissa, eri työskentelymetodeja hyödyntäen.

 

”Omakuva” -työpajassa työskenneltiin kännykkäkameroiden kanssa, käyttäen makrolinssiä ja kehollisia tarinoita apuna näkökulman vaihdokseen.

 

”Zine-lehti”- työpajassa toimitettiin osallistujien kesken ”Nice ruppi” pienlehti naiskeho teemalla.

”Rituaali”-työpa oli ilta naisten kesken, naiseuden ja kehollisuuden äärellä, jonka aikana suoritettiin viisi yhteistä rituaalia (mm. kapalointi, laulu, hiljainen kävely). Ilta päättyi Kajaanin kylmäkaraisukeskuksella, jossa oli yhteissauna ja avantouintimahdollisuus. Työpajat toteutettiin osana Nälkämaan näyttämö -hanketta.

Naiskeho III on työn alla ja se tulee olemaan esitystaiteellinen tapahtuma, kohtaamispaikka, jonka aikana syvennytään henkilökohtaiseen kokemukseen kehosta. Se on osallistava tutkimusmatka omaan kehollisuuteen, jossa Hyvönen ja Saxholm toimivat matkaoppaina, kanssakulkijoina ja johdattelijoina.

Lisätietoja työpajoista Sara p. 041 459 8940

 

29/03/2018 - 02:58
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader