Kansallismaisema ( 2017 )

Kansallismaisema ( 2017 ) on monivuotinen poikkitaiteellinen tutkimusprojekti suomalaiseen maisemaan, luontosuhteeseen sekä sielun ja mielen maisemiin. Projektin keskiössä on kysymys: Kokevatko suomalaiset solastalgiaa, kadonneen maiseman ikävää? Solastalgia kuvaa eksistentiaalista tuskaa, jota lähiympäristössä tapahtuvat muutokset, kuten ilmastonmuutos, kaivos tai avohakkuu, ihmisissä aiheuttavat. Solastalgia ei ole ikävää menneeseen (nostalgia), vaan kaipuuta, voimattomuutta ja kipua, joita ihminen tuntee, kun tuttu ympäristö muuttuu. Maisema, joka on ollut, katoaa. Kansallismaisema ( 2017 ) dokumentoi 100-vuotiaan Suomen muuttunutta ja alati muuttuvaa maisemaa ja suomalaisen suhdetta elinympäristöömme ja sen luonnonvaroihin. Projekti yhdistää valokuva- ja mediataiteen, sekä esittävän taiteen keinoja ja tarinankerronnan traditiota

Heinäkuussa 2017 projektia työstettiin residenssissä Suomussalmen Saapaskoskella, metsähallituksen eräkämpässä. Maisemina ympärillä muun muassa ikiaikainen harjujen yli aina Vienanmerelle saakka kulkenut Viennan reitti, lähellä myös Raatteentie. Residenssissä koolla olivat Khalid Imran, Panu Huotari, Mari Pitkänen, Hanna-Mari Hotta, Tuuli Kainulainen ja koollekutsujana Elsa Lankinen. Kesäyön hämärässä residenssi päättyi viettäen karnevaalin hengessä JUVAYta - aamunkoiton (elämän) juhlaa.

28/08/2017 - 08:27
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader