Miehen kosketus - tiedote

miehen kosketus, Panu ja Kimmo

Tiedote 28.8.2017

Julkaisuvapaa

MIEHEN KOSKETUS AVAA TEATTERIN JA VAARAN SYYSKAUDEN

Kajaanin Kaupunginteatterin Sissilinnassa saa 2.9.2017 klo 19 ensi-iltansa suomalaisten miesten kosketushistoriaa tutkiva dokumenttiteatteriesitys Miehen kosketus. Kantaesitys on teatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto. Teosta varten on haastateltu 45 tavallista suomalaista miestä heidän suhteestaan kosketukseen. Otantaa täydentää 25 asiantuntija- ja tutkijahaastattelua. Yhteensä liki 150 tuntia kattava haastatteluaineisto muodostaa esityksen dokumentaarisen selkärangan, rungon.

 

Mitä tapahtuu, kun maaseudun pojat, kaupunkilaislapset, duunariäijät, metsien miehet ja koti-isät puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan toisiin miehiin, naisiin, isyyteen, erotiikkaan, väkivaltaan, hellyyteen?

 

Miehen kosketus on kaunis matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Se etsii puhumattomuuden synnyinsijoja sydämellisellä otteella.

 

Esitys rakentuu kokemuksellisen puheen ja asiantuntijapuheen väliselle vuoropuhelulle. Teos maalaa koskettavan kuvan suomalaisten miesten kosketusmaisemista sekä suhteessa historiaamme, kulttuuriimme että haluihimme. Sen ote aiheeseensa on luja, lempeä ja uskoa luova.

 

Eino Saaren käsikirjoittamassa ja ohjaamassa esityksessä näyttelevät Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Penttilä ja Heikki Törmi. Miehen kosketuksen lavastuksesta vastaa Markku Hernetkoski, pukusuunnittelusta Maria Tolonen, koreografiasta Mikko Orpana, äänisuunnittelusta Janne Masalin ja Ilkka Tolonen ja valosuunnittelusta Olli Seppänen.

 

Esityksen ensi-illan yhteydessä Sissilinnassa avataan valokuvaaja Jani Liimatan toteuttama valokuvanäyttely, joka koostuu teosta varten Kajaanissa haastateltujen miesten kuvista.

 

Esitys on osa valtakunnallista Taidetestaajat-hanketta. Taidetestaajien myötä esityksen näkee syksyn aikana noin 500 8-luokkalaista. Miehen kosketus kuuluu alueteatterin kiertueohjelmistoon ja vierailee syksyn aikana mm. Pelson vankilassa, Kuhmo-talossa ja kulttuuriasiainkeskus Stoassa Helsingissä.

 

Esityksen kesto on noin 2 h 30 min, sis. väliajan. Miehen kosketuksen syyskauden kotiesitykset jatkuvat vuodenvaihteeseen asti.

 

Lisätiedot:

Eino Saari

Tel. +358503619439

eino.saari@gmail.com

 

Lataa painokelpoiset kuvat MEDIA sivulta.

 

www.kajaani.fi/kajaaninteatteri

www.vaarakollektiivi.fi

www.taidetestaajat.fi

14/08/2018 - 06:54
Tags: