Kun Kuu katosi ensi-iltaan

Torstaina 1.2. Generaattorilla saa ensiaamunsa tähtitiedettä, varjoteatteria ja peliä yhdistelevä teatteriesitys Kun Kuu katosi. Erityisesti 9-12-vuotiaille suunnatun esityksen tuotannosta vastaa Vaara-kollektiivi.

Kun Kuu katosi on kaunis ja maaginen kertomus yksinäisyydestä. Sen päähenkilönä on pieni tyttö, jolla on tapana joka ilta istua ikkunan ääreen ja kirjoittaa jokin kysymys kalleimpaan aarteeseensa, Kysymysten kirjaan. Tyttö kirjoittaa, ja Kuu kuuntelee. Kuu tuo tytölle lohtua. Kunnes eräänä iltana Kuu katoaa.

Paitsi ajattomaksi tarinaksi, esitys rakentuu peliksi. Katsojat pääsevät ratkomaan kadonneen Kuun ja yksinäisyyden avainten arvoitusta yhdessä Vaara-kollektiivin astrorikosetsivien kanssa. Samalla he tutustuvat aika-avaruuden ihmeisiin entropiasta pimeään energiaan.

”Yksi viime vuosikymmenien kulttuurisista megatrendeistä on pelillistäminen. Myös teatterin tekijät ovat havahtuneet tutkimaan, miten pelillisyydellä ja aktiivisella osallistumisella saisi laajennettua teatterin keinovalikoimaa lähemmäs tämän päivän lasten ja nuorten todellisuutta. Toivomme teoksemme puhuttelevan katsojiamme siis sekä taideteoksena, pelillisenä elämyksenä että taidekasvatuksena”, tekijät kuvaavat.

Kaukametsän kulttuuripalvelut ovat tilanneet esityksen kaikille Kajaanin 4.-luokkalaisille. Esityksestä on suunnitteilla myös kiertueversio. Parinkymmenen koululaisesityksen lisäksi avoimia kotiesityksiä on  toistaiseksi yksi Generaattorilla su 11.2. klo 14:00.  

Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Eino Saari, visualisoinnista Soile Savela, musiikista Juho Hannikainen ja Sara Saxholm ja valoista Tuomas Laitinen. Teoksessa esiintyvät Hannikainen, Hemmo Kauppinen ja Saxholm. Katsojia johdattelevana kertojana toimii Jonne Putkonen. Teoksen kesto on noin 60 minuuttia. Lippuja avoimeen esitykseen voi varata osoitteesta vaarakollektiivi@gmail.com

29/01/2018 - 11:28
Tags: 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017

 • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
 • Kainuun Liitto
 • Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • Suomen Kulttuurirahasto
 • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
 • Taiteen edistämiskeskus
 • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta