Kiertueelle tilattavissa ovat esityksemme:

Susi | Tiedustelut Panu Huotari p. 044 2808144

Vieraat | Tiedustelut Eino Saari p. 050 3619439

Miehen Kosketus | Tiedustelut Eino Saari p. 050 3619439

Lue lisätietoa esityksistä kiertueohjelmiston alta löytyvistä artikkeleista!

miehen kosketus logo

Dokumenttiteatteria suomalaisten miesten kosketushistorioista. Mitä tapahtuu kun maaseudun pojat, metsien miehet, duunariäijät, koti-isät ja Talvisodan lapset puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, toisiin miehiin, erotiikkaan, väkivaltaan, isyyteen, läheisyyteen? Miehen kosketus on kaunis ja puhutteleva matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Teosta varten on haastateltu liki 50 suomalaista miestä ja 25 asiantuntijaa.

Luontopolulla on luontoon musiikin teatterileikin keinoin syventyvä draamaseikkailu 5-8-vuotiaille. Luontopolulla on moniaistillinen luovan leikin ja musiikin siivittämä seikkailu, jossa kuunnellaan kiven tarinoita, ihmetellään vanhaa sammalmätästä ja löydetään polun poikki kulkeneen suuren eläimen jälki! Tarinallinen muoto kutsuu osallistumaan, tukee luovuutta ja kannustaa lähiluonnon tarkkailuun, luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen.

Nainen - Oodi pesäpallolla on L. Onervan esikoisteokseen pohjautuva musiikillinen näyttämöteos, joka pohtii naiseuden problematiikkaa pesäpallo-ottelun säännöillä. Teos saa tekstimateriaalin L. Onervan esikoisromaanista Mirdja (1908).

tänään koulun jälkeen, kiusaus kuva

TÄNÄÄN KOULUN JÄLKEEN

Ensi-ilta 13.11.2014

Näyttelijä Janne Kinnusen omakohtaisiin kouluvuosien kiusaamiskokemuksiin perustuva kiertue-esitys. Teos on Vaara-kollektiivin ja Kajaanin Kaupunginteatterin kautta aikain esitetyin teos yli 270 esityskerrallaan.

Tänään koulun jälkeen on esitys lapsista, jotka vihaavat maanantaita.
Tänään koulun jälkeen on esitys hiljaisista hyväksyjistä.
Tänään koulun jälkeen on esitys vanhemmista, joiden mielestä
kiusaaminen kuuluu lapsuuteen.
Tänään kouliun jälkeen on esitys jätkistä, jotka tulevat tänään.

nakuapina kaatopaikalla

Luonto kutsuu on nuorille suunnattu prosessidraama ympäristön muutoksesta. Projekti vie nuoret ulos, koulun lähiympäristöön, suunnittelemaan ja rakentamaan oman yhteisönsä rajallisten resurssien puitteissa. Tarinan maailmaan johdattaa luokkahuoneessa katsottava NAKUAPINA-videoteos. Prosessidraama on ulkona ohjattu tuplaoppitunti. Draaman jälkeen ryhmä peilaa koettua suhteessa nykypäivään opettajan kanssa tehtävän jälkityöpaketin avulla.

 

 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader