Sara Saxholm ja Elsa Lankinen kuusen katveessa selät vastatusten

Tarinoita ilman sanoja – aistimatka metsään moniaistinen esitys ikäihmisille

Tarinoita ilman sanoja on Vaara-kollektiivin palvelutaloja ja hoivakoteja kiertävä soveltavan taiteen esitys. Taiteilijatyöpari, Elsa Lankinen ja Sara Saxholm, johdattavat katsojat aistimatkalle metsään äänien, liikkeen, luonnonmateriaalien, tuoksujen, kosketuksen ja musiikin kautta.

Tilaa esitys vierailulle: katso esityksen tiedot PDF-tiedosto tästä!

Sara ja Panu juhlatunnelmissa Tampereen teatterikesän lämmössä.

Juhlan paikka!

Olavi Veistäjän palkinto jaetaan joka toinen vuosi valtakunnallisesti merkittävästä tuoreesta, ajankohtaisesta teatteriteosta. Tänä vuonna palkinto myönnettiin kahdelle teatterialan toimijalle, Vaaralle ja näyttelijä Tuukka Huttuselle. Palkinto myönnettiin Tampereen teatterikesässä ja sen kävivät pokkaamassa kaikkia Vaaralaisia edustaen Sara ja Panu. Vaaran saama palkinto on arvoltaan 10000 euroa, joka tullaan käyttämään tavalla, tai toisella Vaaran toimintaan.

Palkittu Tänään koulun jälkeen. Esityskuva: kaksi miestä, jakkara ja munakello.

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esitys Tänään koulun jälkeen on valittu Vuoden lasten- ja nuortenteatteriteko -palkinnon 2019 saajaksi.
Kahden vuoden välein jaettavan palkinnon jakoivat yhteistyössä Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej. Toisena finalistina oli Q-teatterin Nuorten teatteri. Voittajan valitsi elokuvaohjaaja Saara Cantell.

Cantell perusteli palkintoa seuraavasti:

Vieraat esityskuva, kolme näyttelijää selät seinää vasten

Tiedote 11.1.2019 

VIERAAT AVAA TEATTERIKEVÄÄN

Sissilinnassa saa lauantaina 19.1. klo 19 ensi-iltansa Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin tuottama dokumenttiteatteriesitys Vieraat. 

Vieraat on esitys ihmisistä ja todellisuuksista, joiden keskellä elämme, mutta joita emme aina näe tai kuule. Se on esitys yhteiskuntamme pinnan alla kytevistä jännitteistä - ja siitä kuinka ne olisivat purettavissa. 

Vetoomus Suomen energiaomavaraisuuden puolesta

 

Kokoelmia ja taideteoksia muovisesta maailmastamme
#Muoviroskainstallaatio-näyttely Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017

Ekokymppi ja Vaara-kollektiivi järjestävät muoviroskainstallaatio -näyttelyn Kajaanin pääkirjastolla lokakuussa. Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 5.10. klo 10.00 kirjaston ala-aulassa.

Sivut