kehystetty maisema

Kiertävä luontokoulu matkalaukku - ympäristö-, ja taidekasvatus materiaali koulujen ja kasvattajien käyttöön

Taiteilijatyöpari kuusen oksiston lomassa

Tarinoita ilman sanoja – aistimatka metsään
Silent Stories - immersive forest travel

Tarinoita ilman sanoja on metsäretken muotoon rakentuva sanaton kiertue-esitys, joka johdattaa kokijat aistimatkalle metsään äänien, liikkeen, luonnonmateriaalien, tuoksujen kosketuksen ja musiikin kautta. Esityksessä yhdistyvät metsäluonnon hyvinvointivaikutukset, suomalainen myyttinen kansanperinne ja tekijöiden omat luontokokemukset.

Sara ja Panu juhlatunnelmissa Tampereen teatterikesän lämmössä.

Juhlan paikka!

Olavi Veistäjän palkinto jaetaan joka toinen vuosi valtakunnallisesti merkittävästä tuoreesta, ajankohtaisesta teatteriteosta. Tänä vuonna palkinto myönnettiin kahdelle teatterialan toimijalle, Vaaralle ja näyttelijä Tuukka Huttuselle. Palkinto myönnettiin Tampereen teatterikesässä ja sen kävivät pokkaamassa kaikkia Vaaralaisia edustaen Sara ja Panu. Vaaran saama palkinto on arvoltaan 10000 euroa, joka tullaan käyttämään tavalla, tai toisella Vaaran toimintaan.

Palkittu Tänään koulun jälkeen. Esityskuva: kaksi miestä, jakkara ja munakello.

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esitys Tänään koulun jälkeen on valittu Vuoden lasten- ja nuortenteatteriteko -palkinnon 2019 saajaksi.
Kahden vuoden välein jaettavan palkinnon jakoivat yhteistyössä Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej. Toisena finalistina oli Q-teatterin Nuorten teatteri. Voittajan valitsi elokuvaohjaaja Saara Cantell.

Cantell perusteli palkintoa seuraavasti:

Vieraat esityskuva, kolme näyttelijää selät seinää vasten

Tiedote 11.1.2019 

VIERAAT AVAA TEATTERIKEVÄÄN

Sissilinnassa saa lauantaina 19.1. klo 19 ensi-iltansa Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin tuottama dokumenttiteatteriesitys Vieraat. 

Vieraat on esitys ihmisistä ja todellisuuksista, joiden keskellä elämme, mutta joita emme aina näe tai kuule. Se on esitys yhteiskuntamme pinnan alla kytevistä jännitteistä - ja siitä kuinka ne olisivat purettavissa. 

Vetoomus Suomen energiaomavaraisuuden puolesta

 

Sivut