noitaympyrän nukkeja

Vaara-kollektiivin yhteistyössä osuuskunta Willi Lakeuden kanssa tuottama aikuisten nukketeatteriesitys Noitaympyrä saa ensi-iltansa Generaattorilla 3.11. klo 19.

Noitaympyrä on Pentti Haanpään vuonna 1931 kirjoittama romaani metsätyömies Pate Teikasta. Haanpää piti Noitaympyrää parhaana romaaninaan. Kustantajat niin oikealla kuin vasemmalla pitivät teosta kuitenkin liian kriittisenä: se julkaistiin vasta vuonna 1956 postuumisti, vuosi kirjailijan kuoleman jälkeen. 

kuva TRE harjoituksesta

AVOIMET TRE®-RYHMÄT KAJAANISSA

Vaara-kollektiivi ohjaa avoimia TRE ryhmiä Kajaanissa syys-joulukuussa 2017 sunnuntai aamupäivisin ja tiistai iltaisin. TRE = Tension & Stress Releasing Exercises (TRE®) on harjoitussarja, joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoitusliikkeet ovat helppo oppia ja niiden vaikutukset ovat nopeasti havaittavissa.

KENELLE?

Kokoelmia ja taideteoksia muovisesta maailmastamme
#Muoviroskainstallaatio-näyttely Kajaanin pääkirjastolla 4.-31.10.2017

Ekokymppi ja Vaara-kollektiivi järjestävät muoviroskainstallaatio -näyttelyn Kajaanin pääkirjastolla lokakuussa. Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 5.10. klo 10.00 kirjaston ala-aulassa.

miehen kosketus, Panu ja Kimmo

Tiedote 28.8.2017

Julkaisuvapaa

Tenho-hankeessa alkaa uusi ryhmä 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille Kajaanissa. Loka-joulukuussa 2017 kolme kertaa viikossa päivisin kokoontuvassa ryhmässä keskitytään videotaiteen, itseilmaisun ja yhdessä olon kautta elämäntaitojen karttumiseen. Aiempaa kokemusta taiteista ei tarvita. Ryhmä kokoontuu Vaara-kollektiivin tilassa Kajaanin keskustassa. Ryhmän ohjaajina toimivat teatteri-ilmaisun ohjaajat (AMK) Panu Huotari ja Kimmo Penttilä.

 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta