Suomen kansallisrunoilijana tunnettu Eino Leino nousee kesällä 2020 höyrylaivan kyytiin matkatakseen Oulujärven maisemiin. Elämäni virvatuli - risteilyllä Leinon kanssa on monologimuotoinen näytelmäristeily, joka kuljettaa katsojat yhdessä Leinon kanssa runoilijan lapsuuden ja nuoruuden maisemien kautta Leinon runoilijantien taipaleelle.

Fantasiametsä on Vaara-kollektiivin sammalenpehmeä vauva- ja taaperoteatteriesitys. Perheen pienimmille suunnattu taidetuokio kutsuu sukeltamaan fantasiametsään. Pehmeät mättäät, kiipeiltävät kivet ja soiva kuusi houkuttelevat vauvan ja aikuisen turvalliselle tutkimusretkelle.

Lastenteatterinäytelmä Lumi, Myrsky ja ihmeellinen tunneimuri ensi-iltaan 30.10.2020!

Lumi, Myrsky ja ihmeellinen tunneimuri on Vaara-kollektiviin uusi, tunteita käsittelevä kantaesitys lapsille. Sisarukset Lumi ja Myrsky ovat saaneet käsiinsä mitä ihmeellisimmän keksinnön - tunneimurin! Uuden laittaan testaus menee kuitenkin pahaksi onneksi poskelleen, sillä imuri menee epäkuntoon ja Myrskyltä katoavat kaikki tunteet - ja nehän täytyy jotenkin etsiä takaisin!

Lohikäämmeen yllätyssyntymäpäiväjuhlat on Vaara-kollektiivin alle kouluikäisille suunnattu esityksellinen leikki, johon lapset saavat ottaa mukaan oman pehmolelunsa tai muun lempihahmonsa.

Lapset auttavat oman hahmonsa läpi seikkailun pomppien, puikkelehtien ja tasapainotellen. Matkaa säestetään livemusiikilla. Päämääränään lapsilla on yksinäisen lohikäärmeen pesä, jonne he kulkevat järjestääkseen hänelle riemukkaat yllätyssyntymäpäiväjuhlat.

 

Ikäsuositus 4-7 v

 

Työryhmä ja lavalla

Hemmo Kauppinen

Panu Huotari

 

Näyttelijä Janne Kinnusen omakohtaisiin kouluvuosien kiusaamiskokemuksiin pohjautuva kiertue-esitys Tänään koulun jälkeen palaa Vaaran ja Kajaanin Kaupunginteatterin kiertueohjelmistoon syksyllä 2021. Kinnusen ja Eino Saaren kirjoittama ja Saaren ohjaama esitys on mahdollista tilata syys-lokakuussa omalle koululle Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Tänään koulun jälkeen on Kajaanin kautta aikain esitetyin ja katsotuin esitys yli 330 esityskerrallaan ja yli 30 000 katsojallaan. Lisätiedot Eino Saari p. 0503619439 / eino.saari(at)gmail.com. 

Sara Saxholm ja Elsa Lankinen kuusen katveessa selät vastatusten

Tarinoita ilman sanoja – aistimatka metsään moniaistinen esitys ikäihmisille

Tarinoita ilman sanoja on Vaara-kollektiivin palvelutaloja ja hoivakoteja kiertävä soveltavan taiteen esitys. Taiteilijatyöpari, Elsa Lankinen ja Sara Saxholm, johdattavat katsojat aistimatkalle metsään äänien, liikkeen, luonnonmateriaalien, tuoksujen, kosketuksen ja musiikin kautta.

Tilaa esitys vierailulle: katso esityksen tiedot PDF-tiedosto tästä!

Sivut