Luontokoulu etänä2020 logo, kuuset

Taide- ja luontokasvatus materiaaleja. Harjoitteet sopivat mainiosti myös viimeisien kouluviikkojen aikana yhteisesti ja turvallisesti ulkoillen koulun lähiluonnssa tehtäviksi!

Erityisesti tehtävät: Kevät derive, Lempimetsä mielikuvamatka (audio), Voimapuu - lähiopetus ja Viiden rivin luontoruno sopivat viimeisen kouluviikon tehtäviksi!

Kevät derive, johdattaa luonnon yksityiskohtiin ja kiitollisuuteen

 

Lumesta muovattu kuutti katselee Hossan Öllöri-järvelle.

Vaara-kollektiivi tekee ympäristökasvatusta taiteen, osallistavan draaman ja videotaiteen keinoin lapsille ja nuorille, sekä järjestää koulutusta opettajille ja muille kasvattajille.

Vaara on mukana Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristökasvatushankkeessa, jossa toteuteaan vuoden 2020 aikana luontoluokka projekti, ilmastonmuutosta käsitteleviä draamaoppitunteja, luovien menetelmien koulutusta opettajille ja ympäristökasvattajille, sekä Luontorinkka kiertävä luontokoulu materiaalipankki Kainuun koulujen käyttöön. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö.

Öljypurkki sammalmättäällä.

Ympäristökasvatus - Lataa täältä Vaara-kollektiivin valmistamia opettajille ja kasvattajille suunnattuja ympäristökasvatuksen opetusmateriaaleja:

Syksyn lehtiä, hamppuköysi, karhun tassunjälki ja ukulele.

Luontopolulla on luontoon musiikin teatterileikin keinoin syventyvä draamaseikkailu 5-8-vuotiaille. Luontopolulla on moniaistillinen luovan leikin ja musiikin siivittämä seikkailu, jossa kuunnellaan kiven tarinoita, ihmetellään vanhaa sammalmätästä ja löydetään polun poikki kulkeneen suuren eläimen jälki! Tarinallinen muoto kutsuu osallistumaan, tukee luovuutta ja kannustaa lähiluonnon tarkkailuun, luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen.